vrijdag, december 2, 2022
HomeKerkenKoningsdag 2015

Koningsdag 2015

Met de trein op Koningsdag

Op maandag 27 april viert Nederland Koningsdag! Door het hele land worden verschillende festiviteiten georganiseerd, die vaak goed bereikbaar zijn met de trein. Je vindt hier alle informatie over je treinreis op Koningsdag : http://www.ns.nl/reizigers/blind/koningsdag-2015/index.html

 

Koningspaar onder de indruk van ontvangst in Den Bosch. Zal Dordrecht al het voorgaande overtreffen?
Koningspaar onder de indruk van ontvangst in Den Bosch. Zal Dordrecht al het voorgaande overtreffen?

Oranjedienstregeling

Op zondagavond 26 april en maandag 27 april rijden de treinen volgens de Oranjedienstregeling. We zetten deze dagen langere en op sommige trajecten extra treinen in om iedereen met de trein naar zijn Koningsdagfeest te brengen. Dit kan betekenen dat treinen op andere tijden of van andere perrons vertrekken en/of een andere eindbestemming hebben. Soms krijg je te maken met een extra overstap.

Daarnaast nemen we ook op sommige stations maatregelen in verband met de verwachte drukte. Zo kunnen bagagekluizen op de stations gesloten zijn. We adviseren je om vooraf je heen- en terugreis te plannen met de NS Reisplanner en je OV-chipkaart van tevoren op te laden. Je kunt ook alvast online je vervoerbewijs kopen. Net als voorgaande jaren is op Koningsnacht & -dag alcohol niet toegestaan op stations en in de trein. Kijk voor meer informatie bij Praktische informatie.

Koning Willem-Alexander, koningin Maxima en prinses Beatrix tijdens de viering van Koningsdag 2014 in Graft-De Rijp
Koning Willem-Alexander, koningin Maxima en prinses Beatrix tijdens de viering van Koningsdag 2014 in Graft-De Rijp

Reizen van en naar Amsterdam Centraal

Op het kaartje dat je onderaan deze pagina kunt downloaden, kun je zien hoe je het best van en naar Amsterdam kunt reizen. In Amsterdam worden op Koningsdag veel verschillende evenementen georganiseerd. Bekijk de aanbevolen route naar jouw evenement hier.

Goed om te weten

  • Station Amsterdam RAI is op maandag 27 april gesloten voor trein en metro. Je kunt reizen via station Amsterdam Zuid.
  • Er stoppen geen trams en bussen, maar wel metro’s op station Amsterdam Centraal. Check voor de gewijzigde dienstregeling GVB.nlexterne link.
  • Taxistandplaatsen in het centrum van Amsterdam zijn op Koningsdag tijdelijk opgeheven. Ze zijn die dag te vinden op de Haarlemmerhouttuinen en voor hotel Barbizon.
  • Houd tijdens je reis de digitale schermen en de omroepberichten op de stations en in de treinen in de gaten voor actuele informatie.

Reizen van en naar Eindhoven

Op het kaartje dat je onderaan deze pagina kunt downloaden, kun je zien hoe je het best van en naar Eindhoven kunt reizen.

Goed om te weten

  • Bij aankomst op station Eindhoven verlaat je het station via de Buszijde (Neckerspoel). Voor de terugreis ga je het station binnen via de ingang aan de Centrumzijde.

Reizen van en naar Schiphol

We adviseren reizigers naar Schiphol tenminste een half uur extra reistijd in te plannen voor het halen van een vlucht of trein, in verband met de verwachte drukte op de stations en in de treinen rondom Amsterdam.

Intercity Direct

Er worden op Koningsdag veel reizigers op station Amsterdam Centraal verwacht. De Intercity Direct vertrekt daarom op maandag 27 april niet vanaf Amsterdam Centraal, maar vanaf station Schiphol.

Internationale treinen

Vanwege de verwachte drukte op Amsterdam Centraal, heeft NS International de dienstregeling aangepast. Alle internationale treinen rijden op maandag 27 april niet van en naar Amsterdam Centraal. Afhankelijk van de bestemming rijden deze treinen tot en vanaf de stations Schiphol, Utrecht Centraal of Amersfoort. We adviseren reizigers tenminste een half uur eerder uit Amsterdam te vertrekken om de internationale trein te halen.

Kijk voor meer informatie op nsinternational.nlexterne link of download de flyer onderaan deze pagina.

Plan je reis

Ga goed voorbereid op pad en plan je reis met de NS Reisplanner. Hierin kun je zien wat onze Oranjedienstregeling voor jouw reis betekent. Houd rekening met veel drukte en eventueel extra reistijd. Check ook alvast je terugreis. Als je laat op de avond nog naar huis reist, kijk dan vooraf of je je aansluiting kunt halen.

Kijk op de dag zelf, kort voor vertrek, voor het meest actuele advies. Op het station zie je de actuele vertrekinformatie op de digitale schermen. Check onderweg m.ns.nl of de Reisplanner Xtra app.

LOOPROUTES NAAR HET PROGRAMMA

Voor bezoekers van buiten de stad hebben we een aantal routes uitgestippeld zodat u vanaf het (pendelbus)station gemakkelijk naar de locaties kunt lopen. De routes staan ter plekke ook aangegeven en er zijn informatiemedewerkers aanwezig om u de weg te wijzen.

Inwoners van de stad en regio  (Papendrecht/Sliedrecht/Alblasserdam/Hoeksche Waard) kunnen deze routes ook volgen. Voor bezoek aan de vaarroute tussen het Groothoofd en de Grote Kerk is er voor hen een extra optie, namelijk de Kuipershaven en Knolhaven.

  • tot 10:30 uur kunt u via het Scheffersplein en de Waag naar deze locaties;
  • tot 10:30 uur kunt u via het Stadhuisplein en de onderdoorgang naast de feestwinkel naar deze locaties;
  • na 10:30 uur kunt u via de Nieuwbrug naar dit gebied, deze routes zijn uitgestippeld vanaf drie herkenbare startpunten: Het Energiehuis, Schouwburg Kunstmin en het Vrieseplein.

https://koningsdagindordrecht.nl/looproutes-naar-het-programma/

Lees verder.

Image courtesy of Redactie Koggenland johan | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: