vrijdag, december 2, 2022
HomeNieuwsKoggenland doet mee aan Westfriese waterweken

Koggenland doet mee aan Westfriese waterweken

Dit jaar staan de Westfriese Waterweken in het teken van de handelsgeest en de VOC. Koggenland komt met een drijvende VOC-markt. Opmeer gaat een wandeltocht organiseren.

Water heeft de inwoners van Westfriesland altijd veel welvaart gebracht. Schepen verlieten in de Gouden Eeuw de havens op zoek naar nieuwe routes, zeeën werden bedwongen en op de markt kwamen nieuwe specerijen uit de Oost de Nederlandse keuken binnen. Een aantal eeuwen later was het bij de talloze groenteveilingen in de Westfriese dorpen een komen en gaan van handelaren, op zoek naar de beste waar. En ook vandaag de dag staat handelsgeest synoniem aan Westfriesland.

Achtereenvolgens vormen Enkhuizen, Opmeer, Medemblik, Stede Broec, Drechterland, Hoorn en Koggenland het podium voor waterspektakel. Luister vanaf je bootje naar de mooiste concerten, struin in VOC stad Hoorn de nautische markt af, bezoek de tweedehands botenbeurs of waag je aan het waterpark van oud-olympisch kampioen windsurfen Stefan van den Berg. Dineer aan de waterkant in Enkhuizen of Medemblik en bezoek een van de vele voorstellingen op het water.

Ook voor jongeren en kinderen is er van alles te doen: zeilen, suppen, banaan varen, buikglijden, slootjes safari en veel meer.

Data
Enkhuizen: 23 t/m 26 juli
Opmeer: 1 augustus
Medemblik: 7 t/m 9 augustus
Stede Broec: 15 augustus
Drechterland: 16 augustus
Hoorn: 21 t/m 23 augustus
Koggenland: 29 augustus

Image courtesy of admin | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: