woensdag, augustus 17, 2022
HomeNieuwsVictoria Obdam in voetsporen RK Edo 3 Avenhorn

Victoria Obdam in voetsporen RK Edo 3 Avenhorn

De uitwedstrijd deed Victoria prima mee en werd er nipt met 2-1 verloren. Nu een eclatante en niet verwachte 4-0 overwinning van de Obdammers.  Door deze overwinning steeg Victoria naar de 2e plaats. Een mooi resultaat met goede ploegen als DRC, Purmerland en Sporting S.

Wedstrijdverslag

De kampioenen kwamen met goede bedoelingen naar Obdam; maar Tim Appel had daar lak aan en binnen de minuut scoorde hij de 1-0. Een voorzet van Tino werd door Tim bekwaam in het doel gewerkt. Kort daarna 2 spannende momenten voor het doel van Victoria. Beide keren was Thomas de baas en kon de bal goed verwerken.

Daarna volgde het spel op en neer met weinig gevaarlijke momenten voor beide doelen.
Na een half uur was  het wederom Tim, die ook deze wedstrijd prima speelde, die scoorde.

Hij beoordeelde een voorzet van rechts goed en liet de 2-0 aantekenen.
Kort daarna had Tim een hattrick kunnen scoren, maar de prima vrije trap van Sjors, schoot Tim net over het doel.
Toch kwam de 3-0 de eerste helft op het scorebord: Sjors benutte een strafschop die werd verkregen na een duwpartij in de 16.

Met de rust een 3-0 voorsprong; wat een weelde.

De 2e helft een aanvallend ZTS en een verdedigend Victoria. Met name het eerste half uur kwamen de Obdammers nauwelijks over de middenlijn.
De kampioen voetbalde wat makkelijker en passeerde de Obdammers af en toe alsof ze er niet stonden, maar het vervolg was steeds heel mager.
In de gehele 2e helft hebben zij geen enkele kans gecreëerd en dat is een compliment aan de verdedigers van Victoria.
Ondanks de intimidaties van Zaandamse kant lieten zij zich niet gek maken. Vooral Barry en Mark (van den Berg) speelden heel gedisciplineerd en hadden hun tegenstanders ” in de zak”.

Sam had in de 70e minuut een kans op de  4-0, maar de keeper stond goed. Het was een andere keeper dan tijdens de eerste helft en hij kende enkele vreemde acties. Volgens een van de supporters was hij de chauffeur van de bus…

In de 85e minuut een prachtig afstandsschot van Oscar; de keeper stond vast aan de grond en de bal zoefde naast hem in de touwen: 4-0.
Dit was tevens de (verrassende) eindstand.
ZTS had deze competitie nog maar 1x verloren (van WBSV) en dan is een 4-0 nederlaag een koude douche voor de kampioenen.

Bron : Victoria-Obdam website.

Image courtesy of Redactie Koggenland johan | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: