donderdag, december 1, 2022
HomeNieuwsKinderzwerfboekenstations in opmars

Kinderzwerfboekenstations in opmars

Zwerfboekenstations zie je de laatste tijd overal verschijnen. Wat zijn dat precies?

Dat is een uitleensysteem wat de met uitsterving bedreigde bibliotheken gaat vervangen.

Bij buurthuizen, scholen, privé-personen zelf kunnen tweedehands boeken voor hergebruik aangeboden worden. Het boek zelf kan later bij een ander zwerfboekenstation weer worden ingeleverd.

Een nieuwe versie van het zwerfboekensysteem is gericht op de kinderen, dat is dan een Kinderzwerfboekensysteem. Zo ook op de openbare school OBS de Akker in Opmeer.
Carla Out is daar de initiatiefneemster.

Koggenland.nieuws.nl was ter plekke voor een reportage ervan.

Carla Out:”Dit is de ultieme methode om kinderen weer aan het lezen te krijgen. Zeker in een tijd waarin de bibliotheken steeds vaker gesloten worden. Bij diverse buurthuizen en andere scholen, etc. kun je een boek ophalen en het hoeft zelfs niet op dezelfde locatie weer ingeleverd te worden. Dat kan ook bij een ander Zwerfboekensysteem.”

Voor het maken van foto’s zet ze even een leensessie in. De kinderen van haar klas worden gevraagd even een boek op te halen uit het Kinderzwerfboekenstation.
Enthousiast zoeken de kinderen allemaal een boek uit in het Zwerfkinderboekenstation in de gang van de school. De initiatiefneemster legt onderwijl geduldig aan hun uit hoe het werkt. Een aantal van de leesgrage kinderen vraag of ze ook op de foto mogen.

Kijk voor meer informatie over dit onderwerp op : www.kinderzwerfboek.nl

Image courtesy of admin | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: