donderdag, december 1, 2022
HomeDorpsagenda´sKijkavond met grote telescopen van Volkssterrenwacht Orion in Bovenkarspel

Kijkavond met grote telescopen van Volkssterrenwacht Orion in Bovenkarspel

BOVENKARSPEL – Grote telescopen staan zaterdag 31 januari klaar tijdens de kijkavond bij Volkssterrenwacht Orion. “Nog nooit de kraters van de maan gezien van heel dichtbij? Kom deze dan bekijken”, roept Orion op. De planeet Jupiter met zijn wolkenbanden, de Orionnevel en de Pleiaden zijn ook te zien. De kijkavond duurt van 19.00 tot 22.00 uur.

 

Met eigen mobiel of camera kan door bezoekers zelf een foto van de Maan of de planeet Jupiter gemaakt worden. Op het dakterras staan ook een aantal telescopen opgesteld waar, bij helder weer, naar de maan, nevels, sterren en sterrenbeelden getuurd kan worden.

In het planetarium is er een presentaties over heelal en ruimtevaart. In de expositieruimte is er van alles te zien over sterrenkunde, ruimtevaart en geologie (mooie collectie meteorieten, mineralen, ammonieten en dino-onderdelen). Kijk eens door een microscoop naar mineralen, maak een interactief reisje via het grote touch screen of doe proefjes met prisma’s waarmee de breking van het licht aangetoond kan worden.

De toegang is gratis en er hoeft niet te worden aangemeld van te voren. Het adres is Veilingweg 21B in Bovenkarspel. Voor meer info:06-48850445 en www.volkssterrenwachtorion.nl

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: