Agenda Cultuur Entertainment Koggenland Nieuws 

Kermis vieren doe je in De Brink!

Van zondag 18 tot en met dinsdag 20 augustus is het weer kermis in Obdam. Een feest waar jong en oud reikhalzend naar uitkijkt. Sociaal-Cultureel Centrum De Brink doet graag mee aan de feestelijkheden rondom de jaarlijkse kermis.

GerardBorst en Robin de Ruiter

Zo is er opzondag 18 augustus om 18.00 uur een heerlijk optreden van GerardBorst en Robin de Ruiter in de foyer. Twee bijzondere muzikanten die,naast hun individuele muzikale activiteiten, ook regelmatig samenoptreden. De fraaie stemmen van Gerard en Robin kleuren prachtigsamen. Het gelegenheidsduo begeleidt zichzelf op gitaar en hunrepertoire bestaat, naast eigen werk, uit nummers van de jaren ’60tot hedendaagse toppers. Zo brengen zij werk van onder meer Elvis,Roy Orbinson, The Eagles, Cliff Richard, John Denver, Buddy Holly,The Beatles, Fats Domino en diverse Nederlands artiesten. Ook met hunimprovisaties weten zij het publiek te verrassen.

De twee kennenelkaar al heel lang. Zo’n veertig jaar geleden namen zij allebeideel aan ‘Open bak’ in De Vest in Alkmaar. ‘Open bak’ was eensoort talentenjacht dat beginnende artiesten de kans gaf om op tetreden voor een groot publiek. Gerard en Robin hadden gelijk eenklik, niet in de laatste plaats omdat zij qua repertoire op dezelfdelijn zaten. Vanaf die tijd hielden ze elkaar in de gaten en hebbendaarna ook verschillende keren samen opgetreden.

In de jarendaarna hebben zij veel ervaring opgedaan met Break en Shorline. Tweepopulaire cover bands die in de jaren ’80 en ’90 zowat alle zalenin Noord-Holland, en ver daar buiten, plat hebben gespeeld. Robinspeelt inmiddels alweer heel wat jaren in de “Hijgende Herten” enGerard is al 25 jaar solist.

Robin isinmiddels in Heerhugowaard komen wonen en daardoor werd het contacttussen de twee muzikanten weer geïntensiveerd. Dat bracht hen ookop het idee om samen te gaan optreden en zo was het gelegenheidsduogeboren.

Op 17 augustuszet dit bijzondere tweetal de foyer van De Brink ongetwijfeld op zijnkop!

Vlotbruggen

Het is bijna eentraditie te noemen: op kermismaandag (19 augustus) is er weerVlotbruggen in De Brink. Dit fijne spektakel vindt plaats van 10:00uur tot 14:00 uur in de Lisettezaal I.

Clemens& Clemens

Eveneens opkermismaandag zal het befaamde duo Clemens & Clemens weer eenoptreden verzorgen in De Brink. Om 19:30 uur gaan de mannen van startin de foyer! Mis het niet.

Het duo Clemens &Clemens (vader en zoon) staat immer garant voor een gezellige avond.Zij spelen de sterren van de hemel met muziek van onder meer PinkFloyd en John Mayer. Clemens jr. speelt in John Mayer Tribute.Clemens sr. speelde door het hele land met zijn band Blue Star. Hetstemgeluid van senior komt het beste tot zijn recht in nummers vano.a. de Bee Gees, Uriah Heep, Eagels en de Cats. En ach…. wie kentniet zijn unieke vertolking van Eloise van Barry Ryan?

Image courtesy of Hanneke Tinor-Centi | Noordkop Actueel

Gerelateerde berichten

Leave a Comment

%d bloggers liken dit: