zondag, oktober 2, 2022
HomeKerkenKen uw straat viering Obdam succes

Ken uw straat viering Obdam succes

De Sint Victor, rooms-katholieke kerk van Obdam, bestaat in 2017 straks 125 jaar. Reden om dit groots aan te pakken in de stijl van een geloofsgemeenschap : allen te samen.

Eens in de 2 a 3 maanden worden er een aantal straten in Obdam uitgelicht. Tot nu geleid door de pastor Paul Vlaar, ditmaal voor het laatst door hem geleid.

Zaterdag 9 mei 2015 was het de beurt aan de straten : Weerestraat, Weerepad, Middelstik, Kelderswerf, Snijdersjhof, Vlet, Kloet, Praam, Boeier, Klipper, Tjalk, Schouw, Kogge, Bark, Aak en het Bastion.

De geloofsboodschap werd vertaald naar de moderne tijd en op mensen gericht. Een echte mens-mens dienst dus. De liederen werden ditmaal gezonden door het Parochiekoor, ondersteund door het in Obdam alvast nieuw ontdekte talent van de zusjes Overtoom.

Op de melodie van “Het dorp” van Wim Sonneveld werd in eigen bewoording Obdam bezongen. De schriftlezing van het scheppingsverhaal Genesis werd eerst voorgelezen door de straks naar Aruba vertrekkende pastor, gevolgd door een Westfriese versime.

Afgesloten werd met op de melodie van Country Roads het lied “Neem zijn hand” en “So happy together”. Na afloop werd nog met elkaar koffie gedronken met een toepasselijke versnapering.sdKen uw straat bordjes

Image courtesy of Redactie Koggenland johan | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: