zondag, oktober 2, 2022
HomeNieuwsJan Blokhuijsen vertrekt bij Team Corendon

Jan Blokhuijsen vertrekt bij Team Corendon

Het afgelopen seizoen wist Blokhuijsen (26) zich voor geen enkel groot toernooi te kwalificeren. Na een mislukte 1500 meter bij het NK allround trok hij zich terug uit het toernooi.

Daarop volgde een knallende ruzie met trainer Jan van Veen. Daarna nam hij afstand van de ploeg en het schaatsen. Momenteel is hij veel bezig met inlineskaten.

Naar welk team Blokhuijsen vertrekt is nog niet bekend. De schaatser uit Zuid-Scharwoude werd voor zijn topjaar 2014 drie keer tweede op het EK allround en won hij zilver en brons bij een WK. In 2014 werd hij Europees kampioen, won hij zilver bij het WK allround, en bij de Olympische Spelen won hij zilver op de 5 kilometer en goud op de achtervolging.

Er gaan geruchten rond dat hij contact heeft met Ireen Wust. De Noordbrabantse topschaatster die in Heerenveen woont, zelf is bij Team Continu vertrokken en een eigen ploeg begonnen. Jan Blokhuijsen zou -evenals Koen Verweij- in de belangstelling staan van Ireen Wust. Algemeen bekend is dat zij sparring nodig heeft met mannelijke collega’s om sterker te worden.

Image courtesy of Redactie Koggenland johan | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: