zondag, november 27, 2022
HomeNieuwsInformatiebijeenkomst: Omgaan met mensen met psychische klachten

Informatiebijeenkomst: Omgaan met mensen met psychische klachten

De Hoofdzaak, belangenorganisatie voor en door mensen met een psychische kwetsbaarheid, organiseert op vrijdagochtend 12 april een gratis informatiebijeenkomst in de Time Out (Den Burg) over het herkennen van en de omgang met mensen met psychische klachten. 

Tijdens deze bijeenkomst komen verslavingsproblematiek, stress en burn-out aan bod. U krijgt informatie over de crisiskaart en ervaringsdeskundige inzet op Texel. Daarnaast wordt u geïnformeerd over de start van het ‘Zelfregiecentrum Texel’ en over de cursus Mental Health First Aid (eerste hulp bij psychische problemen).  De informatiebijeenkomst  is een vervolg op de drukbezochte bijeenkomsten op 26 maart en 4 april in Den Burg. De avond wordt geleid door ervaringsdeskundigen; zij werken op de Herstelwerkplaats van GGZ NHN en geven de cursus Mental Health First Aid.

Met de juiste professionele zorg, begeleiding en ondersteuning van de eigen omgeving lukt het mensen met psychische problemen meestal prima zelfstandig te blijven wonen en zich in het dagelijks leven te redden. Voor een aantal mensen is het lastig aansluiting te vinden. Het helpt enorm als mensen uit de omgeving weten hoe mensen met psychische problemen het best benaderd kunnen of willen worden.

Tijdstip en locatie informatiebijeenkomst

Vrijdag 12 april 2019 van 10.00 uur tot 12.00 uur
Time Out (Young4Ever), Wilhelminalaan 1, Den Burg
Entree: gratis

Achtergrond: versterken van sociaal netwerk

Meer weten? Neem contact op met Kees Kok (De Hoofdzaak Texel), telefoonnummer 06-459 759 74. Meer over De Hoofdzaak vindt u op www.rcodehoofdzaak.org.  

De gemeente Texel werkt met diverse organisaties samen in het project ‘Naar de Voorkant’. Het doel: zelfstandig wonen van mensen met psychische kwetsbaarheid gemakkelijker maken. Dit gebeurt onder andere door mensen te helpen hun sociale netwerk te versterken en de aansluiting in de wijk te bevorderen. Gemeenten, GGD, GGZ en andere maatschappelijke organisaties,  buurthuizen, wijkbewoners en cliëntenorganisaties als De Hoofdzaak werken hierin samen. De GGD, GGZ- NHN en De Hoofdzaak organiseren samen de cursus Mental Health First Aid. GGD en GGZ zijn licentiehouders van MHFA. Ervaringsdeskundigen van de Hoofdzaak geven voorlichting en helpen desgewenst mensen met het opstellen van een Crisiskaart/Hulpkaart.

Image courtesy of HLN.be
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: