zondag, november 27, 2022
HomeSchagenIn 30 dagen gezonder worden? Ja, ik wil!

In 30 dagen gezonder worden? Ja, ik wil!

Een gelofte van eeuwigdurende liefde. Niet aan een ander, maar aan jezelf. En ook weer niet zo eeuwig, maar gewoon voor 30 dagen. Een nieuwe gezonde gewoonte aanleren, vanaf 1 maart. Het is simpel, leuk en je staat er niet alleen voor. Ga jij ook de uitdaging aan?

Waarom ‘30 dagen gezonder’?

Gezond leven kan soms best lastig zijn. Ongezonde verleidingen komen we overal en op elk moment van de dag tegen. Niet alleen ongezond eten en drinken, maar ook te veel zitten en kijken naar een scherm. Of te weinig ontspanning, slaap of sociale contacten.

Wethouder Sigge van der Veek: “Het is belangrijk dat gezond leven de aandacht krijgt die het verdient. Ik heb daarom geen moment getwijfeld om als ambassadeur mee te doen aan ‘30 dagen gezonder’. Gezond kunnen leven vind ik belangrijk. Niet alleen voor mezelf, maar voor alle inwoners van gemeente Schagen.”

Motivatie en ondersteuning

Iedereen die zich aanmeldt via de website van ’30 dagen gezonder’ ontvangt gratis ondersteuning en inspiratie om de gekozen uitdaging vol te houden.

Samen een uitdaging aangaan kan extra motiveren. Van der Veek: “Kies een uitdaging die het beste bij jou en je situatie past. Ik wil graag werken aan mijn gewicht. Mijn gekozen uitdaging is daarom: geen suiker, geen drank en drie keer per week sporten. Met suiker- en alcoholvrij doet mijn vrouw ook mee. En ik fitness samen met mijn zoon.”

Een gezonde uitdaging kiezen

Iedereen kan gratis, gemakkelijk en op z’n eigen manier meedoen. Alleen of samen met anderen. De website www.30dagengezonder.nl staat vol met inspirerende ideeën waarmee je gezonder kunt worden. Niet alleen op het gebied van bewegen of eten en drinken. Er staan ook tips om vaker de natuur in te gaan of meer aandacht te geven aan jezelf of anderen.

“Elke dag die je gezonder leeft is mooi meegenomen. Helemaal als dit zorgt voor een nieuwe gezonde gewoonte. Ik hoop dat zoveel mogelijk inwoners meedoen en we met z’n allen een stukje gezonder worden”, aldus Van der Veek.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: