maandag, oktober 3, 2022
HomeNieuwsIJsboerderij de Schoonheuvel wint Gouden Klomp op 10e Open Kampioenschap Boer&Golf

IJsboerderij de Schoonheuvel wint Gouden Klomp op 10e Open Kampioenschap Boer&Golf

Maar liefst 82 teams (66 volwassenen en 16 JUNIOR) bestaande uit vier personen hadden zich aangemeld. Zij waren de gelukkigen die er tijdig bij waren. Het evenement was een zeer korte tijd volgeboekt.

De wedstrijdbaan lag er uitstekend bij. Dit was mede te danken aan het puike werk van de familie Roos, de landeigenaren. Zowel zaterdag als zondag waren de weersomstandigheden prima. Mede door het enthousiasme van alle deelnemers en de uitstekende sfeer, is het weekend prima verlopen.

Na de kwalificatierondes op zaterdag werd duidelijk welke 33 teams er naar de Grote Finale gingen en wie de Troostfinale moesten spelen. Zondagmiddag om 12.15 uur werd begonnen met de Troostfinale. Deze werd uiteindelijk gewonnen door het team Ruuds Vrienden van captain Sjors van Schagen. Tweede werd het team Vlaaiemdi Poetin van Edward Bakker en derde De Josty’s van Sebbe Stet.

Ook dit jaar werd gespeeld om de Gouden damesklomp. In totaal deden er 14 damesteams mee om het kampioenschap. De kampioen bij de dames werd uiteindelijk van den Enghel banden van Regina Lakeman met 89 slagen. 2e werden de dames The City Chicks van Wendy Schrekker en 3e het damesteam van Bandanagirls met respectievelijk 95 en 98 slagen.

Om 15.15 was het de beurt aan de beste 33 teams van zaterdag om te strijden om de titel. De beste teams van zaterdag waren ook op zondag erg aan elkaar gewaagd. Ook onder de andere teams bevonden zich zeer zeker kanshebbers. Team Anus was van alle teams op zaterdag als sterkste uit bus gekomen. Zij hadden slechts 72 slagen nodig over 11 holes. Daarmee werd de toon gezet en wierp dit team zich op als een serieuze titelkandidaat. Echter op zondag verliep het uiteindelijk iets minder wat resulteerde in een 10e plaats.

De uiteindelijke winnaar werd dit jaar het team IJsboerderij De Schoonheuvel van captain Rolf van Zandwijk. Zij legden het parcours in 65 slagen af en mogen zich een jaar lang de 10e Open Kampioen Boer&Golf noemen. 2e werd het team In de Emmer 2 van captain Kees Dekker met 70 slagen. 3e werd team Derksen, Lafeber en de Caddies van Hans van Twisk met 72 slagen.

Dit jaar werd ter ere van het 10-jarig jubileum ook een JUNIOR Kampioenschap Boer&Golf georganiseerd. Zaterdag streden 16 teams in twee leeftijdscategorieën tegen elkaar over 8 holes.

De winnaars bij de leeftijdsklasse 6 t/m 10 jaar werden De Broekies. 2e werd de Coole Bende en 3e RKEDO E2 team 1.

In de leeftijdsklasse 11 t/m 15 jaar werd de kampioen De Kwiek Masters voor Team Terror Oehoe en De Ballenbeukers, die 2e en 3e eindigden. Waarschijnlijk zal het JUNIOR kampioenschap volgend jaar een vervolg krijgen.

De Wisseltroffee voor “de Beste Outfit” kwam toe het team The Golden clog Ladies van Angelique Seinen. Door een vakkundige jury werd hun outfit als beste verkozen.

De Fairplay Cup ging dit jaar naar Team Anus van Joost Vlaar. Dit uiteraard vanwege hun sportieve prestaties.

De organisatie spreekt wederom over een zeer geslaagd evenement. Volgend jaar zal het kampioenschap Boer&Golf voor de 11e maal plaatsvinden.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: