zondag, november 27, 2022
HomeNieuwsHensbroeker Ron Vlaar klaar voor Oranje

Hensbroeker Ron Vlaar klaar voor Oranje

NOORDWIJK Ron Vlaar is klaar voor zijn rentree bij het Nederlands elftal. Topfit is hij nu.

De 30-jarige verdediger uit Hensbroek meldde zich maandag vol goede moed in Noordwijk bij bondscoach Guus Hiddink, voor de voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijd vrijdag tegen Letland.

De afgelopen week trainde Vlaar steeds individueel om zijn knie te ontzien, maar de robuuste mandekker kan nu weer aansluiten bij de groepstraining. “De knie is nu rustig. Ik heb goede hoop dat ik kan meedoen aan de groepstraining en straks kan spelen”, zei Vlaar.

De verdediger van Aston Villa stond zaterdag in Amsterdam op het trainingsveld, terwijl de andere internationals een vrij weekeinde hadden na de verloren oefeninterland tegen de Verenigde Staten (3-4). “Mijn knie reageerde goed op die inspanningen, dat gaf goede hoop richting deze week.”

Nieuwe achterhoede
Vlaar kwam sinds het succesvolle WK, waarop hij één van de uitblinkers was, vanwege aanhoudend blessureleed slechts één keer in actie voor Oranje. Het optreden van Vlaar in de oefeninterland in november tegen Mexico bleef beperkt tot 24 minuten. Toen moest hij zich door nieuwe fysieke problemen laten vervangen. Een fitte Vlaar kan vrijdag in Riga rekenen op een basisplaats. Bondscoach Guus Hiddink liet na de teleurstellende wedstrijd tegen de Amerikanen doorschemeren tegen Letland een geheel nieuwe achterhoede het veld in te sturen. Vlaar zou daarin gezelschap hebben van Gregory van der Wiel, Stefan de Vrij en Jetro Willems.

Image courtesy of admin | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: