zondag, oktober 2, 2022
HomeNieuwsHACKERS STALEN MILJOENEN VAN BANKEN

HACKERS STALEN MILJOENEN VAN BANKEN

Hackers hebben maandenlang de tijd gehad om honderden miljoenen euro’s te stelen van meer dan honderd banken. Het internetbeveiligingsbedrijf Kaspersky Lab, dat de diefstal ontdekte, noemt het een van de grootse digitale bankroven ooit. Dat meldt The New York Times.

De hackers infiltreerden in computersystemen van meer dan honderd banken in dertig landen. Ze kregen toegang tot de computers via phishing en andere methodes.

Kennis verzamelen

Volgens het Russische beveiligingsbedrijf namen de hackers eerst de tijd om de werkwijze van de banken onder de knie te krijgen. Die kennis gebruikten ze om geld te stelen. Ze manipuleerden onder meer geldautomaten en maakten gebruik van valse bankrekeningen.

De criminelen maakten 10 miljoen dollar buit bij de ene bank en gingen dan door naar de volgende. Door die werkwijze kwam het lek niet eerder aan het licht. Het is niet bekend welke banken de dupe zijn, maar vooral Russische banken zijn de klos. Ook andere financiële instellingen zijn slachtoffer geworden van de hackers.

‘Ongewone aanval’
Een van de onderzoekers noemt het een ongewone aanval, want meestal zijn klanten van banken de klos. “De hackers zijn niet uit op informatie, maar alleen geïnteresseerd in geld.”

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: