zondag, oktober 2, 2022
HomeNieuwsGudelj: ‘Ging veel mis’

Gudelj: ‘Ging veel mis’

AZ keek al in de tweede minuut tegen een 0-1 achterstand aan door een eigen doelpunt van Derrick Luckassen. “Maar dat was niet het ergste van vandaag”, blikte Gudelj terug. “Zo’n eigen goal is mij bij NAC ook een keer overkomen, dat kan gebeuren. Ik steun Derrick volledig, ik weet dat het een goede speler is. Zo’n fout in het begin van de wedstrijd mag niets uitmaken voor de rest van het duel. We hadden namelijk nog genoeg tijd om het goed te maken.”

‘Schandalig’
“Wat ik erg vind, is hoe wij na die achterstand gereageerd hebben. Uit de paar kansen die we na de openingsgoal kregen, hadden we 1-1 moeten maken”, vervolgde de aanvoerder. “Dat deden we niet en bij rust stond het 0-3. Dat is schandalig. Dat kan niet, ik snap het niet.”

‘Terecht verloren’
Gudelj: “Zijn we een week met elkaar aan het voorbereiden en dan spelen we zo slap en met zoveel balverlies… Maar ook bij de opbouw en het druk zetten ging veel mis. We waren vaak te laat en hebben vandaag terecht verloren. Ik hoop dat dit een ongelukje was.”

Nu de achterstand op plek drie is opgelopen tot zeven punten, moet AZ waken voor achtervolgers. De voorsprong op Vitesse bedraagt nog twee punten. Gudelj: “We willen het uiterste eruit halen. Elke wedstrijd winnen dus. En dan zullen we zien waar we eindigen.”

Nemanja Gudelj of AZ during the Dutch Eredivisie match between ADO Den Haag and AZ Alkmaar at Kyocer

sc Heerenveen
AZ reist zaterdag af naar Friesland voor het duel met sc Heerenveen. “Het is mooi dat we daar worden gesteund door een vol uitvak. We hebben wat goed te maken. We moeten niet te lang blijven hangen in deze nederlaag tegen Feyenoord. Analyseren wat er fout ging en vervolgens de focus op Heerenveen.”

Tekst: Eelke Schulte Nordholt / AZ Media
Foto’s: Ed van de Pol /
www.edvandepol.nl

Image courtesy of Redactie Koggenland johan | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: