vrijdag, december 2, 2022
HomeHollands KroonGemeente Hollands Kroon pakt illegaal snoeien aan

Gemeente Hollands Kroon pakt illegaal snoeien aan

Overlast van gemeentelijke bomen?

Ervaart u overlast van gemeentelijke bomen? Neem contact met ons op of maak een Fiximelding. Dan komt onze buitendienst bij u langs om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Wilt u alsjeblief niet zelf de snoeischaar in de boom zetten?

De meest voorkomende redenen dat inwoners zelf gemeentelijke bomen snoeien of verwijderen is om meer zonlicht te krijgen. Bijvoorbeeld voor uw zonnepanelen of om overlast van bladafval te verminderen. Dat kunnen wij best wel begrijpen, maar als u overlast ervaart dan kunt u hiervoor het beste eerst een Fiximelding maken. Onze buitendienst komt bij u langs en overlegt met u wat de beste oplossing is.

Bomen verwijderen

De gemeente verwijdert haar bomen in principe alleen als ze dood of ziek zijn, een direct gevaar vormen voor de omgeving of bij een complete herinrichting van de straat. Staat de boom in uw eigen tuin dan bent u vrij om deze boom zelf te snoeien of te verwijderen. Dit staat ook uitgelegd in de gemeentelijke bomenlijst.

Heeft u op eigen houtje gemeentelijke bomen gesnoeid of verwijderd?

Dan gaan wij daarover het gesprek met u aan. Als duidelijk is wie de schade veroorzaakt heeft, dan kunnen wij een boete uitschrijven. Dat willen we natuurlijk liever niet. Maak dus een Fiximelding bij overlast.

Image courtesy of Hollands Kroon
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: