donderdag, december 1, 2022
HomeSchagenGeen wachtlijst Burgerzaken

Geen wachtlijst Burgerzaken

Inwoners uit dorpen en stad van gemeente Schagen hoeven niet uitzonderlijk lang te wachten op hun paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Het kan zijn dat men voor het maken van een afspraak niet direct dezelfde dag terecht kan, maar over een week. Na het indienen van een aanvraag wordt het document na uiterlijk vijf dagen aangeleverd. Dit is normaal.

Andere gemeenten in ons land hebben wel wachtlijsten. Zoals Den Haag, die dit tevens wijt aan personeelsgebrek. In gemeente Schagen is dit echt niet het geval.

Door de berichten over gemeenten met lange wachttijden, willen inwoners van gemeente Schagen ineens eerder een aanvraag indienen dan nodig is. Omdat hun document nog niet verloopt. Door dit ‘afspraak-hamsteren’ dreigt het nu toch, onnodig, vol te lopen. Hierdoor kan het zijn dat inwoners die juist wel nu verlenging nodig hebben, pas later een afspraak kunnen maken. Het verzoek van de gemeente is dan ook om niet te vroeg een afspraak te maken, maar echt te kijken naar de datum op het document. Inwoners ontvangen van de gemeente tijdig bericht als het paspoort of identiteitsbewijs dreigt te verlopen.

Natuurlijk is er in geval van spoed altijd maatwerk mogelijk.

Meer informatie staat op www.schagen.nl

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: