zondag, oktober 2, 2022
HomeEilanddichterFiet van Beek officieel geinstalleerd als eilanddichter op Texel

Fiet van Beek officieel geinstalleerd als eilanddichter op Texel

Op donderdag 7 april is Fiet van Beek officieel geïnstalleerd als nieuwe eilanddichter van Texel. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst in de bibliotheek in Den Burg. Zij ontving de zilveren broche van de gemeente Texel. De eilanddichter draagt deze broche als hij of zij in functie is. Fiet volgt roop op die de afgelopen vier jaar de Texelse eilanddichter was. Tijdens de bijeenkomst in de bibliotheek nam roop officieel afscheid en is zijn gedichtenbundel gepresenteerd.

Fiet is al eilanddichter sinds eind januari van dit jaar, maar vanwege de toen geldende coronamaatregelen is de officiële installatie uitgesteld. Het eilanddichterschap is een onbezoldigde erebaan en bedoeld als aanvulling op het literaire cultuuraanbod op Texel. Het college van burgemeester en wethouders stelt de eilanddichter aan om jaarlijks minimaal zes gedichten te schrijven bij actuele gebeurtenissen binnen de gemeente. Deze gedichten kunnen worden voorgedragen en gepubliceerd bij officiële gebeurtenissen in de gemeente, zoals huldigingen, manifestaties en openingen. Texels eerste eilanddichter was Mare van de Mast, zij werd in 2016 aangesteld. In 2018 werd Mare opgevolgd door roop.

Tips en uitnodigingen welkom

Fiet heeft inmiddels vijf gedichten aangeleverd. “Ik volg de Texelse actualiteit en schrijf daarover. Ik barst van de ideeën, maar ik hoop ook dat Texelaars me tips geven en uitnodigen om te schrijven over een thema of moment dat zij belangrijk vinden.”

Meer weten?

www.fietvanbeek.nl & www.texel.nl/eilanddichter.

Image courtesy of admin | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: