donderdag, december 1, 2022
HomeSchagenFeestelijke bijeenkomst ondertekening Inclusieakkoord

Feestelijke bijeenkomst ondertekening Inclusieakkoord

Op woensdag 20 april vindt in het Scagon Theater in Schagen een feestelijke bijeenkomst plaats rond de ondertekening van het Inclusieakkoord. Het Inclusieakkoord is een actiepunt op de Lokale Inclusie Agenda Schagen 2021/ 2022.
Met de ondertekening van het akkoord geven 20 lokale organisaties aan zich te willen inzetten voor een toegankelijke en inclusieve gemeente. Ook doet elke organisatie die het Inclusieakkoord ondertekent de belofte zelf aan de slag te gaan met een concrete actie, die bijdraagt aan een toegankelijk en inclusief Schagen.

Belofte

Samen met de organisaties zet de gemeente zich in voor een Schagen waarin iedereen kan meedoen en zichzelf kan zijn.

Wethouder Sigge van der Veek: “We zijn blij met alle ondertekenaars. Door allemaal een belofte te doen, blijft het niet bij enkel woorden. We komen allemaal in actie.”

De beloftes zijn uiteenlopend. Zo gaat de ene organisatie aan de slag met de diversiteit van het personeel, terwijl een andere opkomt voor toegankelijk taalgebruik bij de gemeente en andere lokale partijen.

Nooit klaar

Op 28 september 2021 ondertekenden de gemeente Schagen en het Gehandicapten Platform Schagen als eerste twee partijen het Inclusieakkoord. De wens is dat in de toekomst nog veel meer lokale organisaties, verenigingen en ondernemers het Inclusieakkoord willen ondertekenen.

Wethouder Sigge van der Veek: “Hoe meer lokale partijen het Inclusieakkoord ondertekenen, hoe beter! Want werken aan een inclusieve gemeente is nooit klaar. Op deze manier blijven we met elkaar verbonden en kunnen we van elkaar leren.”

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: