maandag, oktober 3, 2022
HomeKerkenFamilie Besseling organiseert samenzijn op 7 februari ter ere van oorlogsheld Simon...

Familie Besseling organiseert samenzijn op 7 februari ter ere van oorlogsheld Simon Besseling

VENHUIZEN – Voor de gehele familie Besseling wordt zaterdag 7 februari een bijzondere dag. Op die dag is het zeventig jaar geleden, dat oorlogsheld Simon Besseling in Duitsland is omgekomen. En dit feit wordt herdacht met een reünie met een bijzonder programma.

 

Simon Besseling was een echte Venhuizener en een kleinzoon van Cornelis Besseling (1849) en Afie Ruijter (1850). Hij is overleden als een held omdat hij niet met de Duitsers wilde meewerken bij de deportatie van de Joden. Simon wordt dan ook zaterdag 7 februari herdacht met een bijeenkomst in de Lucaskerk in Venhuizen. Aansluitend wordt er een reünie gehouden voor de gehele familie Besseling, beginnend bij de tak van Cornelis Besseling en Afie Ruijter.

Programma

Samenkomst met als thema herkenning. Uitdelen badges voor de kerk. Bij slecht weer achter in de kerk. Burgemeester Rob van der Riet van Drechterland zal de openingstoespraak houden om 11.30 uur in de Lucaskerk. Het programma van de samenkomst blijft een verrassing.

Na de samenkomst in de Lucaskerk gaat het gezelschap naar de Roode Leeuw. Hier kan de inwendige mens versterkt worden met soep en Besselingbrood (gebakken door Ton en Garm, de West-Friese Besseling-bakkers). Vervolgens is er gelegenheid om rond te kijken en kennis te maken met andere familieleden.

Besselingen

Nelly Besseling over de activiteiten van deze dag: ,,Na de herdenking kan de familie binnen kennismaken met wat Besselingen zoals doen: schilden, verhalen vertellen, lekkere dingen maken en buiten kunnen vrachtagens en autobussen van Besseling bewonderd worden. We schatten het aantal deelnemers aan deze familiedag tussen 120 en 150. Van tien takken van de familie hebben we bericht gehad dat ze gaan komen; een tak is onvindbaar en van de andere hopen we op antwoord. Al met al heel spannend.”

Inschrijven via website: www.besselingreunie.nl

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: