maandag, oktober 3, 2022
HomeNieuwsExpositie 'De schoonheid van het verval' in gemeentehuis

Expositie ‘De schoonheid van het verval’ in gemeentehuis

Dirk Beemster is een professioneel fotograaf en heeft foto’s gemaakt van vervallen stolpen in onze regio.

“Plus belle que la beauté est la ruïne de la beauté…” aldus Dirk Beemster, oftewel: “Mooier dan de schoonheid is het verval van de schoonheid…”.

De nieuwe expositie in het gemeentehuis bestaat uit foto’s, gemaakt door Dirk Beemster, van West-Friese bouwvallen. Burgemeester Posthumus opent de expositie op maandagavond 7 september 19:00 uur in het gemeentehuis.

bouwval Zuidermeerweg

Bezichtigen

U kunt de expositie tijdens werkdagen gratis bezichtigen in het gemeentehuis van maandag 7 september tot en met vrijdag 13 november.

De kunstenaar

Tijdens wandelingen door West-Friesland fotografeerde Dirk Beemster tussen 2013 en 2015 bijna 200 bouwvallen. Hij publiceerde zijn afbeeldingen bijna dagelijks op Facebook. Meer informatie kunt u vinden via www.bouwvallen.eu

Mensen kunnen over de vergankelijkheid denken, en menen dat zij er wel een goed inzicht in hebben en haar intellectueel accepteren, maar dat wil nog niet zeggen dat zij haar ook echt aanvaarden. De concrete vergankelijkheid is heel wat meer ingrijpend dan de vergankelijkheid die begrepen wordt als een geval van een algemene wetmatigheid, over de toepassing waarvan zelfs een logische redenering valt op te zetten.  – Dirk Beemster

Image courtesy of Redactie Koggenland johan | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: