woensdag, mei 18, 2022
HomeEilanddichterEven voorstellen : Texels' eilanddichter Roderik Plaat

Even voorstellen : Texels’ eilanddichter Roderik Plaat

Als net opgestart nieuwsmedium voor de Noordkop van Tessel tot Westfriesland zijn wij ook begonnen met het plaatsen van de gedichten van de eilanddichter van Texel. Momenteel is Roderik Plaat de eilanddichter van de gemeente Texel. In zijn gedichten belicht hij de actualiteiten van Texel op zijn eigen wijze. Hieronder stelt hij zich even aan u voor.

Roop, roepnaam en pseudoniem van Roderik Plaat, is sinds januari 2018 de officiële eilanddichter van Texel.

Als kind van de zuidelijke Randstad had hij eigenlijk noordelijk van Zaanstad niets te zoeken, maar als de liefde zich aandient, hebben wortels geen al te grote stem meer. Intussen hoor je hem wel eens schoorvoetend toegeven dat het op Texel soms best leuk is.

Gedichten schrijft hij vanaf ca. 1998, diverse tijdschriften en bloemlezingen werden en worden opgeluisterd door zijn spinsels, als podiumdichter won hij 16 slams en stond 2011 in de finale van het NK Poetry Slam.

Als eilanddichter stelt hij de mens centraal, al die natuur wordt wel genoeg bezongen en naast de prijzenswaardige voortplantingsinspanningen van grutto, lepelaar en zeehond is het hele concept “Texel” toch vooral mensenwerk.

Lees ook

Texels Belang

Image courtesy of Roderik Plaat
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: