donderdag, december 1, 2022
HomeNieuwsEurovisie Songfestival

Eurovisie Songfestival

Dat maakt AVROTROS maandag bekend. Over haar kledingkeus was de afgelopen dagen nogal wat te doen.

Oosterhuis stond vanavond voor haar tweede generale repetitie. Daar kregen de kandidaten punten van de internationale vakjury. Deze punten tellen morgenavond mee wanneer tv-kijkers ook punten mogen gaan geven. Het songfestival is dan rechtstreeks te zien om 21.00 uur op NPO 1.

De Nederlandse delegatie bestaat onder ander uit NRC-redacteur Wilfred Takken, zijn commentaar zeg genoeg of toch niet?

“Ik was bij de generale repetities. Trijntje had weer een andere jurk aan, telkens iets anders. Het zou kunnen dat die eerste, opengeknipte jurk een publiciteitsstuntje was. Buitenlandse pers die langsloopt, begint steeds over haar jurk. Nu droeg ze een broekpak, zwart, heel wijd. Ze zegt dat ze de uiteindelijke kleding door haar kinderen laat kiezen. Verder draagt ze een rouwsluier die belangrijk is voor het optreden: dat begint met een close-up van haar ogen, dan valt de sluier op de grond en begint het lied.”

En Wilfred Takken heeft ook gezegd:

“De hoop was gevestigd op regisseur Hans Pannecoucke, die er met zijn verbluffende regie iets van zou maken, zoals vorig jaar bij The Common Linnets. De les van vorig jaar was: less is more. Maar dat werkte hier helemaal niet. Je denkt telkens: kom op Trijntje, gooi jezelf erin. Vanuit de zaal let je vooral op visueel geweld, maar dat was er niet. De visualisaties moeten samengaan met het liedje.”

Hoe viel het Nederlandse optreden bij de buitenlandse pers?

“Ja, zij vonden het wel aardig. Er was een soort perspoll hier, daar kwam Nederland op de achtste plek, dat zou betekenen dat we door zijn. Bij de wedkantoren was dat wel anders, daar staat ze allerlaatste. Erg leuk was Denemarken, het rockliedje The Way You Are met jonge mensen. Daarvan zei commentator Cornald Maas dat het zeker naar de finale zou gaan.”

Dit is natuurlijk maar een mening, hoe het in de halve finale op dinsdag werkelijk gaat, moeten we afwachten.

Vraag is nu krijgen de bookmakers gelijk of de mensen van de pers? Ook wat de vakjurys besluiten is voor 50% al van belang.

Image courtesy of Redactie Koggenland johan | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: