maandag, oktober 3, 2022
HomeNieuwsEredivisie Zwolle-AZ 24-01-2015

Eredivisie Zwolle-AZ 24-01-2015

20150124NOSTT82220150124NOSTT822-220140124NOSTT818

 

In het IJsseldeltastadion is het duel tussen de nummers vier en vijf van de eredivisie, PEC en AZ, geëindigd in 1-1.

Anders gezegd het was in Zwolle de bekerwinnaar van vorig seizoen P.E.C. Zwolle tegen Alkmaar Zaanstreek. P.E.C. speelde thuis. De thuisploeg begon slap en AZ was in het eerste kwartier heer en meester. Na vijf minuten belandde de bal uit de eerste de beste hoekschop bij Nemanja Gudelj; die draaide naar binnen en schoot beheerst raak: 0-1. Pas na een minuut of dertien werd PEC wakker en het tweede kwartier was voor de thuisploeg. Na goed doorzetten van Ryan Thomas maakte Jody Lukoki verdiend gelijk.

Zeven minuten voor rust kreeg Mattias Johansson de bal onopzettelijk tegen zijn arm; scheidsrechter Pieter Vink zag er geen strafschop in en de clubs gingen met 1-1 rusten.

Scherpte ontbreekt

AZ begon ook goed aan de tweede helft, maar eenmaal in de buurt van het Zwolse doel ging het telkens mis. Aron Jóhannsson zag een stiftje volledig de mist in gaan en liet zich, terwijl hij op weg was naar het doel van Warner Hahn, de bal nog ontfutselen door Bart van Hintum. Een vrije trap van Gudelj zeilde over het Zwolse doel en Markus Henriksen kon in kansrijke positie net niet lekker uithalen.

In het slotkwartier deed ook PEC weer mee, maar ook aan die kant werd niet bepaald met scherp geschoten. Een goede poging van Thomas werd gekeerd door een Alkmaars been, invaller Sheraldo Becker verzuimde een perfecte voorzet van Lukoki een passend vervolg te geven en in de blessuretijd schoot Van Hintum rakelings naast. (Bron: NOS Studio Sport)

Morgen is de dag van de Klassieker tussen A.F.C. Ajax tegen de grote concurrent en angstgegner Feyenoord.

Images courtesy of admin | Noordkop Actueel, Redactie Koggenland johan | Noordkop Actueel and admin | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: