zondag, november 27, 2022
HomeRegionaalEind maart: ‘MKB Toegankelijke Route’ voor betere toegankelijkheid van winkels

Eind maart: ‘MKB Toegankelijke Route’ voor betere toegankelijkheid van winkels

Het project ‘MKB Toegankelijke Route’ stimuleert ondernemers hun winkel of locatie zo toegankelijk mogelijk te maken voor mensen met een fysieke beperking. Eind maart kunnen 20 ondernemers in het centrum van Schagen meedoen aan de Route en daarmee hun winkel of locatie gratis laten toetsen op fysieke toegankelijkheid.
Het team van de ‘MKB Toegankelijke Route’ toetst in 22 winkelgebieden in diverse gemeenten winkels en locaties op fysieke toegankelijkheid. Door mee te doen aan de Route krijgen ondernemers gratis zicht op hoe toegankelijk hun locatie op dit moment is voor mensen die een fysieke beperking hebben. Ook krijgen de ondernemers gratis advies over het toegankelijker maken van hun locatie. Zo kunnen hun winkels en locaties nog beter bezocht worden door huidige en toekomstige klanten.

Ongehinderd

Het project ‘MKB Toegankelijke Route’ is onderdeel van het programma MKB Toegankelijk, een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland. Eind maart bezoekt het team van MKB Toegankelijke Route ondernemers in het centrum van Schagen met de vraag of zij mee willen doen. Wil een ondernemer meedoen, dan voert het team meteen een toegankelijkheidstoets uit en geeft de ondernemer een advies op maat. De ondernemer gaat vervolgens zelf aan de slag met het doen van aanpassingen. Met kleine aanpassingen kan vaak al een groot verschil worden gemaakt.
Alle toegankelijke winkels komen in een landelijke app te staan. Zo kunnen inwoners en bezoekers van Schagen met een fysieke beperking de locaties goed vinden.

Toegankelijk Schagen

Het team MKB Toegankelijke Route, de Ondernemers Federatie Schagen en de gemeente Schagen nodigen ondernemers van harte uit deel te nemen aan de Route. Wethouder Hans Heddes (Infrastructuur en Duurzaamheid): ‘Eind 2020 heeft de gemeenteraad besloten dat wij ons extra gaan inzetten voor een inclusief en toegankelijk Schagen. Wij hopen dan ook dat er zoveel mogelijk ondernemers gaan deelnemen. Ook de gemeente Schagen zelf zit niet stil. Dit jaar wordt ook van alle openbare gemeentelijke gebouwen de fysieke toegankelijkheid getoetst.’

Straten

De gemeente heeft een aantal straten in het centrum van Schagen geselecteerd voor de MKB Toegankelijke Route. Deze straten zijn: Loet, Gedempte Gracht (inclusief Makado Centrum), Markt, Nieuwstraat, Noordersteeg, Laan en Nieuwe Laagzijde.

Ondernemers met winkels/ locaties in een van deze straten die willen meedoen aan de Route, kunnen zich aanmelden op www.mkbtoegankelijkeroute.nl.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: