donderdag, december 1, 2022
HomeKoggenlandEerste spade in de grond voor aanleg van De Tuinen aan De...

Eerste spade in de grond voor aanleg van De Tuinen aan De Leet

Eerste spade in de grond voor aanleg van De Tuinen aan De Leet. Twee jaar geleden konden Ursemmers al hun ideeën ervoor aandragen. Nu begint het resultaat zichtbaar te worden.

Het gaat hier om de verleenden vergunning (nummer 19.0847741) voor het graven en verbreden van waterlopen en de aanleg van beschoeiingen en uitstroomvoorzieningen aan De Leet in Ursem. De Ursemmers mochten zoveel mogelijk ideeën hiervoor aandragen. Uiteindelijk kon er een plan voor gemaakt worden. De gemeente Koggenland hanteert 20 straatnamen en kijkt daarbij naar de samenhang daarvan.

De naam ‘De Tuinen’ verwijst naar het karakter van het vroegere land en de opzet van de nieuwbouwwijk. De nieuwe wijk is opgezet als een ruim en nogal groen plan. Deze kwaliteiten wil men in Koggenland zo veel mogelijk terug te laten komen.T

Twee jaar geleden konden belangstellenden tijdens een wooninventarisatieavond aangeven naar welke woningtypen zij behoefte hebben. Voordat de woningen in verkoop worden gebracht wil de gemeente de straatnamen toewijzen aan de wegen en paden in de wijk. Daarbij roepen zij de hulp in van de omwonenden.

Nu is de eerste spade in de grond gegaan voor de aanleg ervan.

Image courtesy of admin | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: