vrijdag, december 2, 2022
HomeNieuws1ste Hollands Kroonse Spelen sportief verlopen

1ste Hollands Kroonse Spelen sportief verlopen

Op zaterdag 9 juli was de allereerste editie van de Hollands Kroonse Spelen. Het was een mooie dag vol sport, gezondheid, lekker eten en drinken, workshops en feest! Bezoekers konden meedansen met bekende acteur, danser en choreograaf Juvat Westendorp of meedoen met één van de andere sportieve clinics of workshops. Er was een hapje en drankje voor de bezoekers en verschillende kraampjes om te bezoeken. Als afsluiter van deze leuke dag hebben we met de Kroon-Toppers ons sporttalent nog eens extra in het zonnetje gezet.

De gemeente Hollands Kroon wil natuurlijk iedereen bedanken die geholpen heeft om van de allereerste Hollands Kroonse Spelen een succes te maken! In het bijzonder de verenigingen die hun deuren en terreinen open hebben gesteld op 9 juli:

Daarnaast natuurlijk ook dank aan alle andere verenigingen, ondernemers, vrijwilligers en inwoners die er zo’n feestje van gemaakt hebben zaterdag. Zonder jullie was het niet gelukt!

Kroon-Toppers

De gemeente Hollands Kroon wil graag de topsport in de eigen gemeente stimuleren. De vele in Hollands Kroon aanwezige topsporters eert de gemeente Hollands Kroon graag. Daarom heeft Hollands Kroon deze Kroon-Toppers tijdens de Hollands Kroonse Spelen in het zonnetje gezet.

Naam Locatie Sport Bijzondere prestaties
Lara Mentjens (15) Anna Paulowna Atletiek Lara heeft meegedaan aan de Special Olympics Nationale Spelen 2022 in Twente. Ze heeft daarbij zilver gewonnen op de 100 meter, zilver gewonnen op de 200 meter en goud bij het kogelstoten!
Brent Vermaning (8) Anna Paulowna Kart en autoracen Brent heeft al 28 bekers gewonnen met karten/autoracen. Op dit moment strijd hij voor het Nederlands kampioenschap waar hij met nog 5 wedstrijden te gaan op plek 1 staat!
Evelien Vijn (19) Wieringerwerf Schaatsen Evelien heeft een hoop mooie resultaten behaald op de 1500 meter, 3000 meter, massastart en team pursuit bij het schaatsen. Zowel bij de junioren als bij de senioren!
Maartje en Bregje Lont (17 en 13) Wieringerwerf Paardensport De zusjes Lont hebben in september 2021 om de Nederlandse titel Eventing in Markelo gestreden. Bregje met haar pony Hoge Linthorst Timber en Maartje met haar pony C’est Moi. De beide dames zijn in hun klasse Nederlands Kampioen Eventing geworden. Een unieke prestatie!
DWOW dames zaalvoetbal Wieringerwerf Zaalvoetbal De dames zijn kampioen geworden en promoveren naar de eredivisie!*
MO13 Hippolytushoef Meidenvoetbal De meiden zijn kampioen geworden dit jaar!
Walking voetbal Hippolytushoef Walking voetbal Er schuilen veel talenten in de flinke groep die in Hippolytushoef aan walking voetbal doet!
NL selectie U18 ‘t Veld Beach Handbal Afgelopen week is het WK beach handbal gespeeld en daarbij hebben een aantal meiden van VZV goede resultaten behaald!
NL senioren selectie ‘t Veld Beach Handbal Afgelopen week is het WK beach handbal gespeeld en daarbij hebben een aantal meiden van VZV goede resultaten behaald!
Image courtesy of Redactie Koggenland johan | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: