woensdag, mei 18, 2022
HomeNieuwsEen goed pensioen is een kwestie van fatsoen ook voor Noordkoppers

Een goed pensioen is een kwestie van fatsoen ook voor Noordkoppers

FNV Campagne ¨Goed fatsoen voor een goed pensioen¨ steunen ook voor de Regio Noord-Holland-Holland van belang. Niet alleen met een zwaar beroep zoals stratenmakers en andere bouwvakkers, ook flexwerkers en zzp´ers hebben recht op een goed pensioen.

Wat kunnen Noordkoppers doen?

  • Sluit je aan bij de acties die op 18 maart georganiseerd worden in jouw bedrijf of regio.\
  • Ga stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen voor een Socialer Nederland.

Om de campagne tot een groot succes te maken hebben de vakbonden ook alle hulp uit Koggenland keihard nodig! Kom daarom op zaterdagmiddag 2 februari naar de voorbereidingsbijeenkomst en zorg ervoor dat je collega’s zich ook aanmelden.

Programma Goed pensioen is een kwestie van fatsoen

De dag is erop gericht om jou voor te bereiden op het informeren en mobiliseren van je vrienden, familie en collega’s voor onze gezamenlijke actiedag. Natuurlijk krijg je informatie over de laatste stand van zaken, maar vooral zullen we het hebben over de acties die er op de rol staan en wat jij kunt doen om ervoor te zorgen dat Nederland massaal in beweging komt voor een goed pensioen. Plannen en verschillende materialen: wij zorgen ervoor dat je niets tekort komt. Doe je mee?

De FNV wil een goed pensioen voor iedereen, óók voor mensen met een flexcontract en zzp’ers. Iedereen moet op tijd kunnen stoppen en dan kunnen rekenen op een fatsoenlijk inkomen. Daarin hanteren we drie eisen:

  • Bevries de AOW-leeftijd op 66 jaar en schrap de boete op eerder stoppen
  • Indexatie voor elke generatie
  • Bied een goed pensioen voor iedereen, ook flex en ZZP

Honderdduizenden mensen met zwaar werk of ploegendienst hebben de grootste moeite om gezond hun pensioen te halen. Maar ook nu het goed gaat, weigert het kabinet om de harde werkers een tijdig pensioen te gunnen. Erger nog: als vakbonden in een bedrijfstak afspraken maken over eerlijk stoppen met werken met de werkgever, wordt het grootste deel afgepakt door de belastingdienst.

De vakbonden hebben er in de onderhandelingen van afgelopen jaren álles aan gedaan om tot goede afspraken te komen. Maar het kabinet kwam niet verder dan boterzachte onderzoeken, commissies en tijdelijke budgetten. Géén structurele oplossingen om eerder te kunnen stoppen als je zwaar werk hebt en géén antwoord op de onhoudbare stijging van de AOW-leeftijd, géén zicht op indexatie en ook géén heldere afspraken om iedereen pensioen op te laten bouwen.

Maar wél miljarden cadeau voor het bedrijfsleven. Dit kabinet staat met zijn rug naar de mensen. De vakbondseisen zijn heel redelijk. En daar knokken we dan ook voor, samen met zo veel mogelijk mensen die dat ook vinden.

Een goed pensioen is een kwestie van fatsoen

meld je aan voor de actiebijeenkomst
Image courtesy of Internationale Socialisten
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: