donderdag, mei 19, 2022
HomeNieuwsDiëtisten met smaak bieden diëten aan

Diëtisten met smaak bieden diëten aan

Diëtisten met smaak behandelen bij darmproblemen en bariatrische chirgurgie in Schagen. Masja Koper en Marjolijn Drenth werken daar sinds 2 jaar als zelfstandige diëtisten in hun eigen bedrijf ¨Met Smaak¨.

Kennismaking met Masja en Marjolein

Marjolein komt oorspronkelijk uit het basisonderwijs en zij wilde 7 jaar geleden helemaal wat ander van haar leven gaan maken. Zij meldde zich toen aan voor de 4-jarige HBO opleiding voor dietisten Voeding & Diëtetiek.

Haar zakelijk partner Masja Koper volgde dezelfde opleiding met Marjolein. Masja is werkzaam geweest als voedingsassistent in het Rode Kruis Ziekenhuis. Haar werk bestond voornamelijk uit het aanvragen van speciale diëten, de patiëntenlijst bijhouden, het ronddelen van de maaltijden en de patiënten voorzien van dranken.

Voor haar afstudeeropdracht bij orthomoleculair diëtist Ria Penders deed zij onderzoek naar de aandachtspunten voor de diëtist in de begeleiding bij het gebruik van oervoeding. Hiervoor is een vergelijking gemaakt met de Richtlijnen Goede Voeding en er is kwalitatief onderzoek gedaan om inzicht te krijgen in de belemmeringen die cliënten ondervonden in het gebruik van oervoeding.

Diëtisten met smaak

Tijdens deze opleiding leerden beiden elkaar kennen. Het bleek bovendien zo goed te klikken dat zij na hun opleiding tot diëtiste samen hun diëtistenpraktijk ¨Met Smaak¨ zijn begonnen. In het begin aan de Randweg in Schagen. Sinds enkele maanden in het Pand Raak aan de Laan 21.

Specialiteiten

 FODMAP-diëten

Marjolein is gespecialiseerd in FODMAP-diëten. Deze diëten richten zich op prikkelbare darmen. Fodmap is een afkorting die verwijst naar 5 vormen van suiker. Marjolein kan per persoon bepalen waar je meer of minder suiker van nodig hebt.

Heb je last van zeurende, krampende of stekende pijn in je buik. opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree of juist verstopping? Dan heb je het prikkelbare darm syndroom.

Bij 75% van alle mensen die last hebben van PDS helpt het FODMAP arme dieet. Het is alleen geen dieet wat je ‘even’ zelf kunt gaan doen, je hebt er gedegen begeleiding bij nodig. Marjolein kan die bieden.

Gewichtvermindering door operaties

Masja haar achtergrond ligt in de bariatrische chirurgie. Hiermee worden alle operaties verstaan die tot doel hebben om het gewicht te verminderen. Er zijn verschillende methoden voor, die met elkaar gemeen hebben dat ze de voedselopname beperken en de spijsvertering wijzigen.

Behaalde resultaten

Een client van die last had van migraine heeft daar door eiwitvermindering in haar dieet voor te schrijven daar nu geen last meer van.

Image courtesy of Redactie Noordkop Actueel | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: