maandag, oktober 3, 2022
HomeNieuwsDe Kaagweg in Schagen krijgt groenere uitstraling

De Kaagweg in Schagen krijgt groenere uitstraling

Donderdag 7 april plantte wethouder Hans Heddes, samen met Jaap Muller (voorzitter van wijkvereniging Hoep-Zuid), de leerlingen uit de klas 1.1 GL van het Clusius College en leraar Richard Brood, de eerste boom aan de Kaagweg in Schagen. Het planten van de eerste boom is het startsein voor het aanplanten van meer groen langs de ingang naar de wijk Hoep-Zuid.

“Het groener maken van de gemeente is een belangrijke doelstelling waar wij graag aan bijdragen. Het verzoek om de wijk Hoep-Zuid groener te maken sloot daar erg goed bij aan”, zegt wethouder Hans Heddes”.

Vanuit de inwoners en de wijkvereniging kwam het verzoek om dit gebied groener te maken. Een ontwerpbureau heeft vervolgens een voorlopig ontwerp gemaakt. In het ontwerp is de weginrichting aangepast aan de huidige normen. Samen met de wijkvereniging, aanwonenden en de buurtbusvereniging is het ontwerp definitief gemaakt. Half maart is een aannemings- en hoveniersbedrijf gestart met de werkzaamheden. Inmiddels kan het aanplanten van het groen beginnen. De werkzaamheden worden in mei afgerond.

Image courtesy of Pierre Mettes 0610626629 info@pi
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: