donderdag, mei 19, 2022
HomeHeerhugowaardBuurman Heerhugowaard eerste in Nederland met pilot langer zelfstandig thuis wonen

Buurman Heerhugowaard eerste in Nederland met pilot langer zelfstandig thuis wonen

De gemeente Heerhugowaard start als eerste gemeente in Nederland de pilot ‘Collectief Woongemak – Voor een Veilig & Comfortabel Thuis’. De pilot is een samenwerking met iChoosr en betreft een collectieve inkoop van producten op het gebied van veilig en comfortabel wonen. De pilot speelt in op de ontwikkeling dat mensen langer zelfstandig thuis willen blijven wonen.

De pilot wordt gestart om mensen bewust te maken van hun toekomstige woonwensen.

Wethouder Jan van der Starre: “Deze pilot is voor ons om meerdere redenen belangrijk. Het zet mensen aan het denken over hun toekomstige woonsituatie en het geeft ons ook inzicht in hoeverre mensen nadenken en open staan voor deze ontwikkeling van het langer zelfstandig thuis wonen. Dit initiatief sluit naadloos aan op het landelijke programma ‘Langer Thuis’ van het ministerie van VWS en ook onze Raad vraagt om initiatieven om de woningbehoeften van de oudere doelgroepen in kaart te brengen.”

Inzicht in woonbehoeften

De pilot is vooral gericht op het verkrijgen van inzicht in de woonwensen. Om mensen te ontzorgen, is hier een collectieve inkoop aan gekoppeld, waarbij deelnemers geheel vrijblijvend een offerte krijgen voor de oplossingen die zij interessant vinden. De aanpassingen in huis zijn gericht op gemak en comfort en daarbij gaat het onder meer om het weghalen van drempels, plaatsen van een inloopdouche, een antislip behandeling van tegels en het installeren van slimme elektronica.

Image courtesy of Pixabay
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: