zondag, oktober 2, 2022
HomeNieuwsBerghuis vs Jóhannsson in ArenA

Berghuis vs Jóhannsson in ArenA

Berghuis

Nadat Berghuis half mei te horen kreeg dat hij voor de eerste keer was opgeroepen voor het Nederlands elftal, kon hij zijn blijdschap niet onderdrukken. “Ik ben hier harstikke trots op”, zei hij op AZ.nl. “Geselecteerd worden voor Oranje, daar heb ik altijd naar uitgekeken. Ik kreeg kippenvel toen ik het hoorde.”

Na anderhalve week mee te hebben getraind, kan de creatieve buitenspeler de mooie ervaring vrijdag afsluiten met zijn debuut. Over zijn kansen hierop twijfelt hij niet.

“Ik heb een kans, anders was ik hier niet”, liet hij eergisteren weten. Ook de bondscoach had lovende woorden over voor de gedeeld clubtopscorer. “Het is mooi om te zien hoe de jonge jongens voor het eerst binnekomen, zoals Berghuis. Hij kwam de eerste week vol enthousiasme en prima binnen.”

Voordat hij voor de eerste keer werd opgeroepen voor het Nederlands elftal, kwam Berghuis drie duels in actie voor Jong Oranje. Daarin scoorde hij tweemaal, beide keren uit een vrije trap.

Jóhannsson

De Amerikaan, goed voor drie treffers in zijn laatste tien interlands, kan vrijdagavond op bekend terrein zijn elfde wedstrijd voor Team USA op zijn naam schrijven. Over de mogelijke confrontatie met zijn ploeggenoot zegt de spits:

“Als ik bondscoach zou zijn geweest, zou ik hem opstellen. Het is een geweldige speler. Als hij gaat spelen, zal ik mijn verdedigers waarschuwen.”

Oud-AZ’er Jozy Altidore komt niet in actie voor de Amerikanen. De spits kampt met een blessure aan zijn hamstring.

Image courtesy of admin | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: