donderdag, mei 19, 2022
HomeNieuws'Coole' Avondwandelvierdaagse Obdam

‘Coole’ Avondwandelvierdaagse Obdam

Obdam – De Avondwandelvierdaagse beleefde vrijdag haar “coole” en uitgelaten einde. Ongeveer hetzelfde aantal deelnemers als de voorgaande jaren.

Om precies te zijn waren er dit jaar 695 deelnemers en deelneemsters die zich in hadden geschreven. Daarvan hadden 95 sportievelingen zelfs de 10 km verkozen voor de kortere 5 km.

Route 5 km

Vanaf de Brink ging het meteen door de Dorpsstraat naar de Lutkedijk langs waar ooit de oude schuilkerk heeft gestaan.

_D4S9386
Bakker Braas sponsorde met o.a. krentenbollen en frisdrank.

_D4S9380Dwars over het erf van de boer van nummer 44 waar de stempelpost was met een versnapering. Dat was een beker frisdrank met een krentenbol. De krentenbol werd aangeboden door bakkerij Braas in Obdam.

Vervolgens over een landelijk betonpad naar ‘t Hofland en langs Dubbelspoor naar de Overweg. Bij het kinderparadijs ‘Mama Loe’ kregen de deelnemers een ‘coole’ versnapering aangeboden in de vorm van een waterijsje. Daardoor waren de laatste loodjes gemakkelijker te volbrengen naar de Brink. Het kinderparadijs bestaat inmiddels alweer 13,5 jaar en is al jaren een van de sponsors van dit evenement.

Route 10 km

_D4S9496
De laatste kilometer kregen de deelnemers van de 5 en 10 km nog een waterijsje aangeboden.

Vanaf de Brink werden de wandelaars via de Dorpsstraat aan het einde van het dorp linksaf de Lutkedijk opgestuurd. Daar waar de 5 km rechtsaf ging. Na de Lutkedijk over het bruggetje rechtsaf de Berkmeerdijk op naar de Wipbruglaan over het Hollandse witte bruggetje heen naar Zandwerven. Langs zorgcafe ‘t Koetje en langs de boerderij van Boer Theo uit Spanbroek van Boer zoekt vrouw. Uiteindelijk daarna rechtsaf de Lutkedijk op naar de boerderij met huisnummer 44 ‘t Hofland op.

Daar kwamen de beide routes weer samen.

Muziekband Spanglelive

Bij de Brink werden de deelnemers van de Avondwandelvierdaagse warm onthaald door de Obdammer allround coverband Spangle.

Deze band bestaat al sinds 2010. Het laatste jaar daarvan met een nieuwe samenstelling. Zij bieden zich in de regio aan voor evenementen.

Zij komen uit Obdam en bestaan uit 5 bandleden. Zij coveren de nummers van Anouk tot The scene en van Thin Lizzy tot Cindy Lauper en hun enthousiasme op het podium straalt over op het publiek.

Vrijwilligers Avondwandelvierdaagse

Opnieuw bleek hoe belangrijk vrijwilligers zjin voor het welslagen van een evenement als dit.

Concluderend is dat de betrokkenheid van alle vrijwilligers volop is gebleken.

Avondwandelvierdaagse
De dank gaat uit naar alle vrijwilligers. Zonder hen was het nooit zo’n succes geworden als nu.

Vlak na de start van de tweede dag van de Avondwandelvierdaagse was nog op de Dorpsstraat een man van in de 20 die de 10 km zou gaan wandelen komen te vallen door een epileptische aanval. “Gelukkig lag de man direct goed in positie met zijn hoofd naar beneden. Hij lag te spuwen. Dus heb ik hem zo laten liggen”, aldus een van de EHBO-vrijwilligers. Zij vervolgde:”Maar anders moet je het slachtoffer verdraaien, wat nu nit hoefde. Hij was ook snel weer aanspreekbaar en kon weer opstaan. Als hij daarna nog een keer was gevallen had de ambulance moeten komen om hem af te voeren naar de huisartsenpost”.

Dat was dit jaar het enigste voorval geweest. Alles is dus goed verlopen.

Wie meldt zich?
Wie meldt zich?

Bestellen foto’s Wandelvierdaagse

Onder de leadfoto van dit artikel staat de tekst ‘Fotoserie’ met een rood pijltje. Door daar op te klikken kom je bij de gemaakte foto’s uit. Foto’s zijn na te bestellen via het e-mailadres van Koggenland@nieuws.nl voor 1 Euro per stuk excl. verzendkosten. Vermeld wel duidelijk om welke foto of foto’s het gaat door een duidelijke omschrijving te geven en het volgnummer linksonder de foto te noemen. Ook uiteraard je contactgegevens in de mail plaatsen.

_D4S9522Op het plein bij de Brink was nog een demonstratie van de vrijwillige brandweer van Obdam. Zij kunnen op dit moment nog vrijwilligers er bij hebben.

Ook dit trok veel bekijks.

Artikel Dag 1

Artikel Dag 2

Artikel Dag 3

Image courtesy of Redactie Koggenland johan | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: