vrijdag, december 2, 2022
HomeGouwe OuweAlice in Chains een der meest opzienbarende platen

Alice in Chains een der meest opzienbarende platen

Met het uit 1992 stammende Dirt maakte Alice In Chains een van de meest opzienbarende en tegelijk donkerste platen uit het grunge tijdperk. De populariteit raakt het hoogtepunt en de band verkoopt miljoenen platen.

Overlijden frontman Laune Staley inktzwarte streep door rekening

Het overlijden van de even getalenteerde als zelfdestructieve frontman Layne Staley in 2002 is echter een inktzwarte streep door de rekening en slaat een gat zo immens, dat Alice In Chains pas in 2009 met een nieuwe plaat komt waarop zanger William DuVall wordt gepresenteerd. Dat DuVall een loden last draagt, is natuurlijk een understatement, maar zijn timbre en timing schuren overduidelijk aan die van wijlen Staley.

Nieuwe plaat Rainier Fog

De nieuwe plaat Rainier Fog -een ode aan Mount Rainier, de gezichtsbepalende berg bij Seattle- is een heerlijke verzameling ijzersterke songs waarop de prachtige, meerstemmige zang van gitarist Jerry Cantrell en DuVall zalvend en perfect ineengrijpen en de kenmerkende luie, donker melancholische, zware rock van Alice In Chains een ongekende meerwaarde geven en promoveren tot absolute topplaat.

Alice in Chains - Rainer Fog

Alice in Chains – Rainer Fog Koop bij bol.com

Alice in Chains - Dirt

Alice in Chains – Dirt Koop bij bol.com

Image courtesy of Bol.com
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: