vrijdag, december 2, 2022
HomeKerkenTutta la fortuna in futuro parroco Antonio

Tutta la fortuna in futuro parroco Antonio

Na bijna twee jaar heeft pastoor Antonio Tocco afscheid genomen van ¨zijn¨ parochies in De Weere, Spanbroek en Hoogwoud/Opmeer. Officieel wegens ¨gezondheidsredenen¨.

Installatie november 2015

Pastoor Antonio is in november 2015 geïnstalleerd voor de parochies in De Weere, Spanbroek en Hoogwoud/Opmeer. Daarvoor was hij pastor in de parochie van Blokker in de gemeente Hoorn.

Nieuwe werkkring

Pastoor Antonio gaat per 1 oktober naar de parochie Alkmaar/Oudorp en als invaller naar Uitgeest. Hij is ook werkzaam geweest in het team van pastores van Regio de Waterkant en heeft ook ingevallen in de St. Victorkerk van Obdam.

Zondag 6 augustus nam hij officieel afscheid in ´zijn´ kerk van St. Jansgeboorte in Hoogwoud in een eucharistieviering. Aan het eind kreeg hij de zegen van regiopastor Nico Knol en een afscheidswoord van de voorzitter van het parochiebestuur St.Jansgeboorte mevrouw Gre Ooijevaar.

Parochievoorzitter mevr. Gre Ooijevaar: ¨Wel even slikken toen de sleutel werd ingeleverd.¨

Afscheid pastor Antonio ToccoToen pastoor Antonio de sleutel van de kerk kwam inleveren was het wel even slikken geweest voor haar, maar het is te begrijpen.

Afscheid pastor Antonio Tocco

Regiopastor Nico Knol had het ook zichtbaar moeilijk bij het afscheid en waarschuwde de parochianen wel dat het weleens anders kon lopen met de opvolging, want er zijn nu eenmaal te weinig aankomende priesters.

Pastor Antonio Tocco tegen zijn parochianen:¨Buona ventura par il futuro¨.

Na afloop konden de  parochianen tijdens het koffiedrinken nog persoonlijk van hun scheidend herder afscheid komen nemen. Veel parochianen maakten dan ook gebruik van de gelegenheid om afscheid te nemen van de altijd opgewekte pastoor.Afscheid pastor Antonio Tocco

Eregalerij pastoors

In de koffieruimte hangt een eregalerij van voorgaande pastoors/pastors. De portretfoto van pastoor Antonio moet daar nog aan toegevoegd worden.

Klik voor een grotere weergave van de foto´s op de foto´s. Zie voor de fotoserie onder de inleidende foto onder de gelijknamige tekst.

 

Image courtesy of Redactie Koggenland johan | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: