donderdag, december 1, 2022
HomeTexelAdopteer een Monument op Texel in 2022

Adopteer een Monument op Texel in 2022

Na een onderbreking van twee jaar is er op woensdag 13 april op Texel weer een bijeenkomst voor ¨Adopteer een Monument¨. 
Een aantal scholen uit Den Burg komt dab naar de bijeenkomst in het gemeentehuis. De kinderen leggen hierna bloemen op de geallieerde graven op de Algemene begraafplaats.
Mevrouw Verbraeken is gastspreker. Zij is opgegroeid in Zeeland en raakte in de oorlog betrokken in het verzet. Zij vertelt dan over de gevolgen hiervan voor haar leven in en na de  oorlog.

Traditie

In 1988 hebben De Thijsseschool, de Fontein en de Jozefschool de monumenten op de Algemene Begraafplaats aan De Kogerstraat geadopteerd. Sinds 2015 doen ook de Kompasschool en Stella Maris mee (Stella Maris en de fontein kunnen er dit jaar niet bij zijn.

Tijdens de gebruikelijke bijeenkomst rond Adopteer een Monument maken leerlingen uit groep 7 of groep 7/8 muziek in het gemeentehuis. Zij dragen poëzie en proza voor, vaak door de leerlingen zelf gemaakt of bewerkt. ieder jaar houdt een gastspreker een voordracht met een oorlogsthema. hierna leggen de leerlingen bloemen op de geallieerde graven op de Algemene Begraafplaats aan de Kogerstraat.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: