maandag, juni 27, 2022

Op woensdag 21 maart 2018 wordt het referendum gehouden over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017. Dat heeft de Referendumcommissie besloten.

Deze datum volgt uit artikel 56 van de Wet raadgevend referendum. Daarin is opgenomen dat de datum – indien mogelijk – zal samenvallen met de dag waarop reguliere verkiezingen plaatsvinden. Dit betekent dat het referendum op dezelfde dag als de gemeenteraadsverkiezingen zal zijn.

Aanduiding van de wet

De Referendumcommissie bepaalt hoe de wet op het stembiljet wordt genoemd. Wel zijn de eerste woorden van de vraag die aan de kiezers wordt voorgelegd in de wet vastgelegd. De vraag op het stembiljet moet beginnen met “Bent u voor of tegen” gevolgd door de aanduiding van de wet waarover het referendum gaat.

Voor het referendum van 21 maart a.s. heeft de commissie besloten de officiële citeertitel van de wet op het stembiljet te vermelden.

De vraag die op het stembiljet komt te staan, luidt daarom: Bent u voor of tegen de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017?

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: