zondag, november 27, 2022
HomeRegionaalExpositie van mooie bouwvallen in de Kaaspakhuizen in Hoorn

Expositie van mooie bouwvallen in de Kaaspakhuizen in Hoorn

WEST-FRIESLAND – Dirk Beemster maakte de afgelopen jaren meer dan duizend foto’s van bijna 180 bouwvallen in de regio. Een selectie uit de verzameling is ingelijst (formaat A0 tot A6) en wordt van zondag 1 februari tot en met zondag 15 februari in de Kaaspakhuizen aan de Bierkade in Hoorn tentoongesteld.

 

Op de 134 afbeeldingen, waarvan er 35 zijn ingelijst met panlatten van een oude stolp in Sijbekarspel, staan vervallen gebouwen binnen de West-Friese Omringdijk: boerderijen, schuurtjes, verwaarloosde huizen, enzovoorts. In elke dorp heeft de fotograaf wel een bouwval aangetroffen. De opening van deze expositie vindt plaats op zondag 1 februari om 15.00 uur.

Tand des tijds

Architect Jan Rietvink zal een speech houden waarin hij mooie kant van de bouwvallen zal benadrukken. Net als de fotograaf ziet hij hoe de tand des tijds schoonheid in de vergankelijkheid van de bouwwerken tovert. Ze zijn mooi van lelijkheid. Dat is ook een criterium geweest waarop de foto’s zijn gekozen en afgedrukt. De fotograaf Gerrit Meijer gaat in op de technische kwaliteiten van de afbeeldingen. Balleyhooley, brengt in de pauzes Ierse volksmuziek ten gehore. Openingstijden 5, 6, 7, 8 en 12, 13, 14, 15 februari 14.00 tot 17.00 uur of op verzoek (06-18805900). Info: www.bouwvallen.eu

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: