maandag, oktober 3, 2022
HomeNieuwsWeissensee 2015

Weissensee 2015

media_xl_2733583Weissensee2015

Marathonschaatsers Jouke Hoogeveen en Mariska Huisman hebben de eerste wedstrijd op de Oostenrijkse Weissensee gewonnen. Hoogeveen kwam in de Art Koopmans Memorial na 100 kilometer als eerste over de meet. Eerder zaterdag won Huisman na 80 kilometer de sprint in de vrouwenwedstrijd. Mariska Huisman is de zus van de in december 2013 aan een hartstilstand overleden Sjoerd Huisman en doet volgende maand mee aan de WK Afstanden lange baanschaatsen. Mariska Huisman is geboren in Andijk (Westfriesland).

Hoogeveen reageerde attent op een vluchtpoging van Frank Vreugdenhil. Het tweetal reed even voorop op het natuurijs in Oostenrijk, maar Vreugdenhil moest zijn meerdere erkennen in Hoogeveen. De 36-jarige Amsterdammer hield uiteindelijk drie seconden voorsprong over. Simon Schouten won de sprint van het peloton om de derde plek.

Huisman zat aanvankelijk in een kopgroep met Foske Tamar van der Wal en Rixt Meijer, maar ze werden door het jagende peloton teruggehaald. Toch kroonde Huisman zich in de sprint tot winnaar. Ze hield Carla Ketellapper-Zielman (tweede) en Lisa van der Geest (derde) achter zich.

Het marathonpeloton rijdt in totaal drie wedstrijden op de Weissensee. Woensdag volgt het Open Nederlands Kampioenschap. Over een week staat de Alternatieve Elfstedentocht op het programma, die net als de Aart Koopmans Memorial deel uitmaakt van de KPN Grand Prix. Die telt in totaal vijf wedstrijden. Naast de twee in Oostenrijk worden er twee marathons in het Zweedse Falun verreden. De laatste wedstrijd uit de Grand Prix is op 14 februari in Biddinghuizen.

Images courtesy of Redactie Koggenland johan | Noordkop Actueel and admin | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: