zondag, november 27, 2022
HomeKoggenland4 mei herdenkingen in Koggenland

4 mei herdenkingen in Koggenland

Op zaterdagavond 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats. In de gemeente Koggenland hebben wij in de dorpen Berkhout, Obdam, Spierdijk en Ursem een 4 meiherdenking. Het zijn korte, openbare bijeenkomsten waar iedereen welkom is. Alle bijeenkomsten eindigen met een kranslegging.

Een club vrijwilligers is in verschillende werkgroepen actief met de organisatie van de bijeenkomsten, de gemeente Koggenland faciliteert hen daarbij. De werkgroepen onderhouden ook contact met basisscholen, die in aanloop naar 4 en 5 mei aandacht besteden aan het thema. Dit jaar is het thema ‘in vrijheid kiezen’.

Berkhout

In de Berkhouter Kerk start om 19:15 uur een herdenkingsbijeenkomst met burgemeester Franx. Tegen 20:00 uur is de kranslegging bij het monument voor de kerk.

Obdam

In de Sint Victorkerk start om 18:45 uur een herdenkingsbijeenkomst met wethouder Bijman met aansluitend om 19:35 uur de stille tocht langs de monumenten in Obdam. Tegen 20:00 uur is de kranslegging bij het gedenkteken aan het oude raadhuis van Obdam.

Spierdijk

Bij het gedenkteken bij de Parochie Kerk Sint Georgius vindt om 19:45 uur een herdenkingsbijeenkomst met kranslegging plaats.

Ursem

In de H. Bavokerk start om 18:30 uur een herdenkingsbijeenkomst met wethouder Caroline van de Pol, met aansluitend om 19:20 uur de stille tocht langs de monumenten in Ursem en tegen 20:00 uur de kranslegging op de Gerard Veldmanbrug.

In Berkhout, Ursem en Obdam staat na de kranslegging een kopje koffie voor u klaar. Bent u niet in de gelegenheid om bij de herdenkingsbijeenkomst aanwezig te zijn, dan u kunt uiteraard ook besluiten aan te sluiten bij de stille tocht of alleen bij de kranslegging om 20:00 uur aanwezig te zijn.

Eerbetoon in de lucht

Om 18.17 uur vliegt het 1077 Squadron van de Royal Airforces Association ‘De Edambusters’ in formatie over het monument voor de Geallieerde Vliegers aan het Westeinde in Berkhout. Om 18.18 uur vliegt de formatie over het monument in Spierdijk. Dit als eerbetoon aan de piloten die hun leven voor onze vrijheid hebben gegeven.

Bedankt!

De gemeente organiseert samen met de viermeiwerkgroep de Koggenlandse herdenkingen en bedankt onder andere de werkgroepleden van de samenwerkende kerken, het koor EigenWijs, Gemengd koor Brio, De Victorzangertjes, Muziekvereniging Ursem, Muzieklust Obdam, Muziekvereniging Volharding, toneelvereniging Rein Genoegen, Amnesty International, Scouting Don-Bosco Ursem, de Sint Victorkerk, de H. Bavokerk, de Berkhouter Kerk, dorpshuis De Brink, de politie, vrijwilligers, verkeersregelaars en de deelnemende basisscholen van Koggenland.

Image courtesy of Comite 4 en 5 herden
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: