zondag, november 27, 2022
HomeKerkenGemeente Koggenland pleegt bedrog?

Gemeente Koggenland pleegt bedrog?

Indien burgers achteraf moeten constateren dat ze onder onjuiste informatie zijn gedwongen geld te betalen voor hun bouwaanvraag dan is er sprake van ernstig inbreuk van vertrouwen, een integriteitprobleem.

In het Noord-Hollands Dagblad van 29-11-2014 en 6-12-2014 wordt verslag gedaan over de gang van zaken van minimaal 22 gevallen waar door de gemeente Koggenland ten onrechte bijdragen zijn gevraagd, bijdragen van 5000 tot 8000 euro per persoon (NHD 6-12-2014).

Om de aanvrager te overtuigen is er gebruik gemaakt van een leugen., n.l. dat dit beleid werd gevolgd op basis van een collegebesluit.
In Nederland is de gemeenteraad het aangewezen kader om de gemeente te controleren, het is de taak van de gemeenteraad om in te grijpen als de gemeente haar integriteit verliest.
Er wordt in dit soort gevallen niet van hogerhand ingegrepen. De raad heeft een eed (of gelofte) afgelegd om er op toe te zien dat de wet wordt gehandhaafd in de gemeente.
Een gemeenteraad kan en mag niet toestaan dat burgers in hun gemeentehuis worden bedrogen, dat is het moment dat zij in actie moeten komen.

Het verleden heeft mij geleerd dat niet alle raadsleden van Koggenland van hun taak zijn doordrongen. Burgers van Koggenland zijn door de gemeente bedrogen, op onrechtmatige wijze geld afhandig gemaakt. Dat de gemeente heeft besloten dit geld terug te betalen is een erkenning van de gemaakte fout maar doet niet af aan het gebeuren.

Ik roep de raadsleden van Koggenland dan ook op om te doen wat ze moeten doen:
een onderzoek in te laten stellen naar de gebeurtenissen, de betrokken ambtenaren van hun taak te laten ontheffen; het vertrouwen in de betrokken wethouders, zowel van Financiën als van Ruimtelijke Ordening en Grondgebied op te zeggen.

Iedereen die dit verzoek kracht wil bijzetten kan de petitie mede ondertekenen. Of de intekenlijst ondertekenen die u kunt vinden op het adres: Westeinde 256 Berkhout Annet Wood Berkhout

Bron : Dichtbij.nl

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: