woensdag, mei 18, 2022
HomeGoed-om-te-weten10 redenen waarom muntthee gezond is

10 redenen waarom muntthee gezond is

Voor wie het nog niet wist of in elk geval nog niet precies wist hoe het zit, maar muntthee is heel gezond. Zie hieronder een opsomming van waar het goed voor is.

Muntthee gezond? 10 goede redenen om vaker verse muntthee te drinken!

Muntthee is niet alleen lekker door de heerlijke frisse en pure smaak! Verse muntthee heeft veel goede eigenschappen. We hebben 10 goede redenen voor je op een rijtje gezet, waarom je vaker verse muntthee moet drinken:

1. Je krijgt er een beter geheugen van

De muntthee zorgt voor een verbetering van je geheugen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen die muntthee gedronken hadden voor een test over hun gemoedstoestand beter scoorden! Het werkgeheugen en je alertheid verbetert namelijk aanzienlijk door het drinken van muntthee.

2. Goed voor de spijsvertering en de darmen

Heb jij last van verstoppingen? Dan kan muntthee erg goed helpen. Het zorgt namelijk voor doorstroming in je lichaam. En dat vinden je darmen fijn!

3. Goed tegen knoflooklucht

Je kent het wel: je hebt net lekker gegeten, maar realiseert je dat je nu best erg naar knoflook ruikt…. Wat kan je dan het beste doen? Muntthee drinken! Een kopje muntthee na een maaltijd met veel knoflook, zorgt ervoor dat je minder uit je mond ‘stinkt’.

4. Helpt tegen reisziekte of misselijkheid

Heb je last van reisziekte of ben je snel misselijk? Muntthee helpt! Van muntthee is bewezen dat het misselijkheid sneller wegneemt, waardoor je je veel prettiger voelt tijdens het reizen.

5. Stilt de honger

Veel mensen vinden het lekker om honing door hun muntthee te doen. Met wat honing erbij kan je met muntthee voorkomen dat je na de maaltijd nog wat zoets gaat eten. De sterke geur van munt zorgt er trouwens ook voor dat je niet snel naar iets zoets grijpt.

 

6. Helpt tegen stress

Heb je veel last van stress? Dan kan je dit voorkomen door muntthee te drinken. Muntthee doet de stress direct verminderen en zorgt voor een verminderde aanmaak van het stresshormoon cortisol. De geur van muntthee werkt trouwens ook erg rustgevend!

7. Bij verkoudheid

Muntthee werkt slijmoplossend en zorgt er dus voor dat jij sneller van je griepje of verkoudheid af bent.

8. Bevat geen cafeïne

Verse muntthee bevat geen cafeïne en theïne en  is daardoor een gezonder alternatief dan koffie of gewone thee. Je mag verse muntthee daarom ook drinken bij een detox-dieet.

9. Goed voor je huid

Het drinken van twee kopjes verse muntthee per dag geeft je huid een oppepper en gaat overbeharing tegen (dit schijnt zo te zijn…). Munt kan ook helpen tegen een vettige huid.

10. Tegen hoofdpijn

De hoofdpijn zal niet direct verdwijnen als je een slok muntthee neemt, maar de ervaring leert, dat het drinken van muntthee wel degelijk verlichtend werkt bij hoofdpijn.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: