maandag, augustus 15, 2022
HomeNieuws1-0 nederlaag Victoria Obdam tegen WBSV

1-0 nederlaag Victoria Obdam tegen WBSV

De gastheren wonnen met het kleinst mogelijke verschil door een doelpunt in de 2e helft.

Trainer Kees Koeman moest improviseren door de ziekte van Kay en Rens en de vakantie van Michael.
Roel Janson speelde – heel verdienstelijk – rechtsachter en Jorrit Hoogewerf stond samen met Tino en Sam in de voorhoede.
De Obdammers hadden het betere van het spel; het meeste balbezit was dan ook voor de Obdammers.
De eerste helft werd er zelfs aardig gespeeld en waren er vele kansen.
Met name Jorrit aan de linkerkant was de verdediging een paar keer te snel af, maar zijn voorzetten werden niet op goede waarde ingeschat.
De verdediging had het redelijk makkelijk en met name het agressieve spel van Barry zou meer navolging moeten krijgen. Kenmerkend was zijn optreden na een foutje van hem; de bal ging onder zijn voet door, de aanvaller van WBSV stond alleen voor Thomas, maar hij had niet gerekend op Barry, die met een perfecte tackle zijn foutje meer dan goed maakte.
Dat was eigenlijk de enige kans voor WBSV; ze probeerden het wel met afstandsschoten, maar deze waren steeds een makkelijke prooi voor de sluitpost van Victoria.
De Obdammers hadden zeker een drietal 100% kansen; Wessel had een mooie voorzet van Sam voor het intikken, maar liet dit na. Diezelfde Sam kwam een teenlengte  tekort om een strakke voorzet van Jorrit in te glijden en vlak voor rust had Tino een mooie mogelijkheid om de score te openen .

De tweede helft was 5 minuten oud toen WBSV op 1-0 had moeten komen, maar via Thomas kwam de bal via de paal weer terug in het veld.
Kort daarna getreuzel in de achterhoede van Victoria; ook nu hield Thomas een voorsprong van de gastheren tegen.
Victoria kreeg de tweede helft veel corners mee en was voor het grote deel op de helft van de tegenstander aan het voetballen.
Jorrit had de bal – na een mooie pass van Wessel – onder de keeper willen schuiven, maar hij schoot tegen de keeper aan. Wessel kopte de bal knap op doel, maar via de keeper ging de bal naast.
Een kwartier voor tijd scoorde de thuisclub de 1-0.
Daarna een opportunistisch aanvallend Victoria op zoek naar de meer dan verdiende gelijkmaker.
Een bal van Tino op de lat, een mooi schot van Wessel ging net over.
In de laatste minuut scoorde Sjors de 1-1; volgens de grens stond hij echter buitenspel en dat was volgens de Obdammers niet het geval. De scheids nam het vlagsignaal over en dat werd hem niet in dank afgenomen door de spelers van Victoria. In de daarop volgende tumult vond hij het beste om gelijk maar af te fluiten.

Af en toe zijn er van deze wedstrijden; ondanks een groot veldoverwicht en vele kansen lukt het niet om te scoren. De tegenstander doet dit wel en dan verlies je zo’n wedstrijd. Op zich geen ramp, maar dit moet je niet nog alle weken meemaken.  Is niet leuk voor de supporters maar ook niet voor de spelers en technische staf.

Image courtesy of Redactie Koggenland johan | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: